Ψήφος Αποδήμων: Νοθεία εκλογικών καταλόγων στο νομοσχέδιο Βορίδη καταγγέλλει ο Γ. Ραγκούσης

Καταργούν τη διακομματική επιτροπή που είχε αποφασιστεί να ελέγχει τους νέους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που θα σχηματιστούν από τους απόδημους

«Νοθεία των εκλογικών καταλόγων είναι αυτό που επιχειρεί με το νέο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, η δεξιά Μητσοτάκη-Βορίδη» καταγγέλλει ο Γιάννης Ραγκούσης. Όπως εξηγεί σε ανάρτησή του στο facebook o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «καταργούν τη διακομματική επιτροπή που είχε αποφασιστεί να ελέγχει τους νέους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που θα σχηματιστούν από τους απόδημους».

Δείτε επίσης: Φουλ για εκλογές: “Πραξικόπημα” του Βορίδη με το τσεκούρι- Νέες αλλαγές στο νόμο για την ψήφο των αποδήμων!

Η κυβέρνηση σπάει τη διακομματική συμφωνία για τη ψήφο των αποδήμων – Κατατέθηκε το νομοσχέδιο Βορίδη

Ο Γ. Ραγκούσης δημοσιεύει μάλιστα φωτογραφία από το άρθρο 1 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή. Στην παράγραφο 4 αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «οι παρ. 2 περί προϋποθέσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων εξωτερικού, 6 περί συγκρότησης Διακομματικής Επιτροπής εξέτασης ενστάσεων κατά απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, 7 περί διαδικασίας εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και 10 περί της εφαρμογής των περιορισμών εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους στις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του άρθρου 2 του ν.4648/2019 καταργούνται».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί